Cserkuti Viktória

gyógytornász-fizioterapeuta

Már egészen kiskoromban biztos voltam benne, hogy olyan hivatást szeretnék választani, ahol embertársaimon tudok segíteni. 2018-ban szereztem meg gyógytornász diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen.Cserkuti Viktória

Tanulmányaim után a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán helyezkedtem el, mivel szerettem volna minél többet tanulni a betegellátásról egy ilyen rendkívül szigorú szabályok között működő részlegen. Közben fokozatosan világossá vált számomra, hogy a különböző mozgásszervi panaszok megelőzésében, kezelésében szeretnék a leginkább elmélyülni. Még ebben az évben a David Gerincklinika munkatársa lettem, ahol főként a gerinc és térdproblémák kezelésével foglalkoztam, illetve a panaszok hátterében fennálló biomechanikai eltéréseket analizáltam. Az itt töltött évek alatt igyekeztem a maximumot kihozni magamból, rengeteg időt fordítottam tanulásra annak érdekében, hogy minden hozzám forduló páciens minőségi és hatékony kezelésben részesüljön. Ebből a célból kiindulva elvégeztem az R-med Akadémia „Funkcionális tréning a terápiában és sportrehabilitációban” tanfolyamát, illetve tanultam különböző manuális a fascia kezeléseket.

 A mozgás, a pszichológia és a holisztikus szemlélet közel áll hozzám és jó érzéssel tölt el, hogy ezek mindegyikét napi szinten tudom alkalmazni a munkám során. A mozgás iránti kötődésem 7 éves koromban kezdődött a klasszikus balettel, amit aztán versenyszinten űztem hat éven át. Évekkel később pedig megismerkedtem a légtorna világával, mely mozgásformán belül az aerial hoop igazi szenvedélyemmé vált. 

Nagyon jó lenne, ha mindenki megtalálná a számára leginkább szerethető mozgásformát, amit aztán örömmel és lelkesedéssel tud rendszeresen végezni! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére és sok mozgásszervi, vagy más egyéb betegség megelőzésében fontos szerepet játszik. Célom a közös munka során a Te igényeidnek és céljaidnak megfelelő terápiás mozgásprogram összeállítása az eredményes javulás érdekében.