Gyakori kérdések

Az ízületek, a szövetek (izmok, szalagok, inak), idegek és erek lehetnek zsugorodottak vagy normál nyújthatóságúak illetve esetenként túlnyúltak, lazák. Manuális technikákkal a kelleténél feszesebb szöveteket tudjuk kezelni, a nyújtások és a műfogások néhány pillanatig lehetnek kissé fájdalmasak. Természetesen mindig igyekszünk figyelembe venni a kedves páciens fájdalomtűrő képességét és ennek megfelelően alakítani a kezelés menetét.

Nincs mitől félni. Végzett egészségügyi szakemberként, postgraduális képzések keretein belül szerzett további végzettségek garanciát jelentenek, hogy csakis biztonságos technikák körültekintő alkalmazására kerül sor a kezelések során.

Teljesen normális. Fizikai munka miatt kialakult izomláz esetén a korábbi hiedelmekkel szemben nem a tejsav, hanem elsősorban a keletkezett mikroszakadások okoznak fájdalmat. A szövetek nyújtása során hasonló mikrosérülések keletkeznek, melyek -egyéni érzékenységtől függően- hasonló érzéssel járnak. Ez teljesen normális.

Ezt csakis az első elbeszélgetés, vizsgálat és kezelés után lehet megmondani. A válasz nagyban függ a felderített problémáktól, az elkezdett kezelések jellegétől. Lökéshullám terápia esetén minimum 5-10 alkalommal kell számolni az idevágó szakirodalomnak megfelelően, míg manuális terápia esetén van, hogy az első kezelés után csak fél évvel következik a kontroll vizsgálat.

Az emberi test mozgásra van kitalálva. Sajnos egyre kevesebb mozgásra van lehetőségünk. Emiatt sok helyen a szövetek feszesebbé válnak, ami beszűkült mozgásokat, ízületi túlterheléseket és ezeken keresztül fájdalmakat okoz. A szövetek célzott nyújtásával és az ízületek műfogásokkal való mobilizálása során a feszes izmok és szalagok állapota normalizálható, az ízületek szabadabb mozgása visszaállítható. Ha mindez még a fájdalmak megjelenése előtt történik, akkor megelőzésről beszélünk. Alapos vizsgálattal a mozgások diszharmóniája felderíthető, és megfelelő módon kezelhető.