A lökéshullám terápia megfelelően kiválasztott problémák esetében rendkívül jól működik és mindezt úgy teszi, hogy nem terheli a szervezetet. Népszerűsége évek óta töretlenül növekszik, a piac szélesedik. Ezért természetesen egyre több helyen elérhető. 2014 óta foglalkozunk napi szinten ezzel a terápiával, így van rálátásunk a szakmai oldal felől és a Páciensek részéről tapasztalható változásokra egyaránt.

Örömmel mondhatom, hogy egyre több olyan bejelentkezőnk van a terápiára, akiknek szakorvos javasolta a lökéshullám kezelést. Egyértelmű, hogy egyre több ortopédus és reumatológus tartja érdemesnek megpróbálni ezt a kezelési módot steroid injekció, röntgen besugárzás, vagy operáció előtt. Ők is látják, hogy az esetek jelentős százalékában eredményes a kezelés és ami nagyon fontos: körültekintően alkalmazva veszélytelen és nincsenek káros mellékhatásai (szemben a steroiddal, röntgen besugárzással).

Tapasztalunk azonban egy szomorú új trendet is.

Feltűnően sokan érdeklődnek az iránt, hogy nálunk hány perc egy lökéshullám kezelés. Sajnos úgy tűnik, hogy növekszik a szolgáltatók száma akik a kezelés időtartamát akarják eladni, kihasználva azt a beidegződést, hogy „minél tovább tart valami annál többet kaptam az egységnyi pénzemért”.

Objektíven meg tudom magyarázni, hogy ebben az esetben ez miért átverés!

Minden típusú lökéshullám terápia során be kell állítanunk a kezelés egyénre szabott paramétereit:

  1. intenzitás,
  2. impulzus/másodperc,
  3. összes leadott impulzus.

A kezelés időtartama a 2) és 3) pontok következménye!!

  • 1000 impulzust 1 db/másodperc ismétléssel 17 perc alatt,
  • 3000 impulzust 10 db/másodperc ismétléssel 5 perc alatt,
  • 4000 impulzust 17 db/másodperc esetén pedig 4 perc alatt fogok elfogyasztani.

Ki kapott jobb kezelést? Akivel 17 percig szöszmötöltünk 1000 impulzust juttatva a kezelt területre vagy aki 3 perc alatt kapott 3000 impulzust?

Erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Mindkét verzió előfordulhat, mindkettő lehet indokolt. Ezt a terapeutának kell eldönteni a rendelkezésre álló információk alapján.

A lényeg, hogy mindenki figyeljen oda amikor terapeutát választ. Bátran fel lehet tenni kérdéseket a bejelentkezés során. Az egyik fontos kérdés, hogy hány impulzusból áll majd a kezelés. Az a terapeuta aki erre vizsgálat nélkül, telefonon meg tudja mondani, hogy a kezelés 2000 vagy 2500 vagy 3500 impulzus lesz, biztosan nem egyénre szabottan végzi a kezelést.

A kezelőfejek idővel elhasználódnak. Cserélni kell őket és meglehetősen drágák, de ezt mindenki tudja amikor megvásárol egy ilyen terápiás gépet. Ne spóroljunk a Páciens egészségén!!

Az a szolgáltató aki perc alapon kívánja eladni a lökéshullám kezelést vagy nem ért hozzá, vagy nem az egyénre szabott terápiát tartja szem előtt, esetleg egyszerűen csak spórolni akar.

Ilyen esetekben másik terapeuta felkeresését javaslom!

 

Bejelentkezés kezelésre ITT!

Mozgásszervi panaszaiddal kapcsolatos kérdéseidet írd meg nekünk és telefonon visszahívunk egy munkanapon belül

    IgenNem