Ma már senki nem vitatja a lágyrészeket célzó masszázsok és egyéb manuális kezelések (triggerpont terápia, köpölyözés, köpöly torna, fasciakés) hatásosságát. Elsősorban fájdalomcsökkentő és mozgástartomány-növelő céllal szoktuk alkalmazni ezeket az eljárásokat.

A tudomány természetesen mégis kétségbe vonja a valódi hasznosságot mindaddig, amíg nem talál megdönthetetlen bizonyítékokat. Éppen ezért szeretjük a tudományt még akkor is, amikor bosszantó szembesülni azzal, hogy megkérdőjelez olyasmit, ami láthatóan hasznos és működik.

A manuális kezelések sejtszintű hatásairól pedig egyelőre igen keveset tudunk. Abban azonban egyre több kutatás egyetért, hogy a gyulladásos folyamatok hatékonyabb lezajlásához a manuális kezelések hozzájárulhatnak. Húzódások, rándulások, sportsérülések esetében a gyulladás a szervezet öngyógyító mechanizmusának része, ugyanakkor nem jó ha elhúzódik. Nem elnyomni kell, hanem segíteni az optimális, hatékony lefolyását.

Van pár tény, amit már bizonyítottak a gyulladással kapcsolatban:

 • A gyakran ismétlődő (hétköznapi és sport) mozdulatok
  • növelik a gyulladáskeltő citokin kiválasztását (akár triplájára)
  • csökkentik a kötőszövetet építő fibroblaszt termelődését
  • fokozzák a programozott sejthalált.
 • Ezzel szemben a lágyrész manuális kezelései ellenkezőleg hatnak:
  • csökkentik a citokin kiválasztást
  • elősegítik a fibroblaszt termelést
  • csökkentik az apoptózist.

Összefoglalva ez annyit jelent, hogy a gyakorlati megfigyeléseken alapuló véleményünket egyre több tudományos bizonyíték támasztja alá. Hétköznapi túlterhelések és sportsérülések miatt megjelent gyulladás esetén már az egészen korai szakasztól kezdve érdemes professzionális fizikai kezelésekkel támogatni a gyógyulást, ami ilyenkor a gyulladás elnyomása helyett annak minél gyorsabb teljes lefolyását jelenti.

FUMOTH
egy forradalmian új vizsgálati és kezelési módszer, mozgásszervi panaszokra

Fúziós Mozgásterápia, a mozgásszervi panaszok egy teljesen új, egyedülálló megközelítése. Forradalmian új vizsgálati és kezelési módszer, melyre garanciát vállalunk. Fúziós, mert több olyan módszert egyesít a közös cél érdekében, melyek önmagukban, külön-külön is igen jó hatékonysággal működnek.

A Fumoth összetevői (MoTe-MaNeFa-Intelligens torna + Manuálterápia + Masszázsunk) szétválaszthatatlanok egymástól, ne vizsgáljuk őket külön-külön. Egységes, komplex rendszert alkotnak.

Rólunk mondták

Szabolcs vagyok. Még Október 10-én 22:00-kor jártam nálad manuálterápián.Foci mellett konditerembe járok edzeni és foci közben az Achilles-ín mellett végig futó segédizom húzódás miatt a vádlim teljesen görcsbe rándult. A kezelésen megállapítottad, hogy a bal lábam 7mm-mel rövidebb a jobb lábamnál. A kezelés után rögtön könnyebbnek éreztem a gerincem, valamint a vádlim izom tónusa is enyhült. A tanácsodra a feszültségpontok nyomásával és az izom nyújtásával az izomfeszülés 1 héten belül teljesen elmúlt. A korrekciós talpbetétet is megrendeltem. Mióta használom sokkal jobban és stabilabbnak érzem a gyakorlatokat valamint több izomrostot tudok munkába vonni (bal oldali térdköruli és jobb oldali farizom sokkal aktívabb).

T. Szabolcs

Derékfájás gyötört kb. 1 hónapon keresztül. Az orvos utasításra gyulladáscsökkentőket és izomlazítót szedtem, amik csak ideiglenesen javítottak a helyzetemen. Érdemi javulást nem tapasztaltam, ezért kerestem fel Kareszt. Már az első kezelés után érezhető volt a javulás, a második kezelés után pedig szinte teljesen megszűnt a fájdalom. Ezen felül mutatott pár nyújtást, amiket azóta is alkalmazok és sokat segítenek. Végre újra tudom folytatni az edzést, ami már nagyon hiányzott. Azt bánom a legjobban, hogy nem őt kerestem fel először amikor a probléma jelentkezett.

Z. Zsolt

Kb egy hónappal a kitűzött nagy célom, az Ironman teljesítése előtt kerestem fel Kareszt 1 éve húzódó iliotibiális szalag gondokkal. Amatőr triatlonos vagyok és mellette napi 8+ órában a gépnél ücsörgök. Ezek mellett akárhogy nyújtottam, hengereztem, tornáztattam, folyamatosan éreztem a feszülést a csípőmben és a térdemben, hosszabb futások már nagyon küzdelmesek voltak, féltem, hogy nem tudok túljutni 20 km-en sem. Végülis Karesz expressz kezelés (kínzás) sorozata után simán bírta a térdem a maratont. Nem hiszem, hogy ilyen boldogan értem volna célba a segítsége nélkül! Köszönöm szépen!

Móni
Tovább

Jelentkezz MOST
ELSŐ KONZULTÁCIÓRA

Célunk, hogy akik minket tisztelnek meg bizalmukkal és hozzánk fordulnak panaszaikkal, minél jobban megértsék mi okozhatja diszkomfortjukat, fájdalmukat és mit tehetnének a jövőben, hogy elkerüljék ezek újbóli kialakulását.

Bejelentkezek!

Mozgásszervi panaszaiddal kapcsolatos kérdéseidet írd meg nekünk és telefonon visszahívunk egy munkanapon belül

  IgenNem