Home office kezelés csomag

2014 óta kezeljük a hozzánk fordulókat. Ennyi év alatt megfigyelhetők bizonyos tendenciák. Különösen igaz ez egy olyan turbulens időszakban mint amiben 2020 Márciusa óta élünk. Természetesen nem bocsátkozunk politikai vagy gazdasági elemzésekbe, mert azokhoz nem értünk. Mozgásterápiákkal foglalkozunk és talán meglepő lehet, de a Covid és az Ukrajnában vívott háború áttételes következményei a mi foglalkozásunkat is megváltoztatták.

Tömegek kényszerültek home office-ba 2020-ban a Covid pandémia miatt. Korábban is rendszeresen találkoztunk irodai munka miatt kialakult mozgásszervi panaszokkal, volt tapasztalatunk ezzel kapcsolatban. A tömeges home office ezt hatványozta, egészen új mélységbe taszította az „irodai munka” káros, fájdalmakat okozó jellemzőit. Biztosak vagyunk abban, hogy közvetlen összefüggés van a home office berobbanása és az azóta egyre nagyobb számban kezelésre érkező, ülőmunkát végzők között.

Rendelőnkben így nézett ki a minta:

2020: Március (Covid lezárás),
Július körül megjelentek az otthoni így-úgy eszkábált eszközök miatt panaszossá vált Páciensek. Ilyenek már nem jönnek mióta ismét szabadon lehet sportolni,
Szeptember körül megjelentek azok, akiknek már korábban az irodában végzett munka is okozott panaszokat de ezek a panaszok hirtelen felerősödtek mióta home office-ban dolgoznak.

2021: Március-Május körül megfogalmazzuk, hogy olyan mintha egyre több home office-os jelentkezne kezelésre,
elkezdjük figyelni, valóban így van-e.

2022: növekszik a nagyon hasonló nyak-váll-derék fájdalmak és a tenziós fejfájások száma.

2023: folyamatosan érkeznek az otthon, megfelelő munkaállomás nélkül dolgozók.

Megfelelően kialakított munkaállomás nélkül az ülőmunka nagyon hasonló panaszokat okoz a legtöbb emberben. Krónikusan túlterheli a nyakat, vállat, derekat és csípőt. Esetenként még a csuklót és az alkarokat is, okozhat ínhüvelygyulladást.

Notebook-ot használva rendkívüli mértékben megnő a nyaki porckorongsérv kialakulásának esélye, a nyakizmok krónikus túlterhelése miatt tenziós fejfájás alakulhat ki. Még az ágyéki porckorongsérv kialakulását is elősegíti.

Van már kellő tapasztalatunk, hogy azt mondhassuk, érdemben tudunk segíteni ha home office-ban dolgozol.

A csomag tartalma:

Első felmérés, manuálterápiás kezelés (az 5-ös csomag első alkalma) + általad készített fotók alapján már az első alkalom során kielemezzük a munkaállomásod és konkrét javaslatokat teszünk a kijavításra. Ezt akár több körben addig folytatjuk amíg érdemi javulást sikerül elérni.

5 alkalmas gyógymasszázs bérlet és a fennmaradó 4 alkalom manuálterápia kontroll. Célzott masszázzsal és manuálterápiával lazítjuk, relaxáljuk, mobilizáljuk a beszűkült-rövidült-feszes területeket.

A tornákat és a masszázst összekapcsolja a megtanított önmasszázs amit SMR hengerrel, SMR labdával napi szinten tudsz folytatni akkor is amikor a közös munkát már befejeztük.

A közös munka befejezése után fél évvel felhívunk, mert szeretnénk tudni hogy sikerült tartóssá tenni a pozitív változtatásokat és azt is, ha valamivel még foglalkozni kell.

1 db SMR henger, 1 db solo és 1 db duo SMR labda, Speciális derékpárna (Az eszközöket a csomag ára tartalmazza.)