Kismama masszázs – kikapcsolódás és kezelés egyben

A kismama masszázs kezelést és kikapcsolódást is jelent.
Egészséges várandósság második és harmadik trimeszterében orvosi szakvélemény nélkül is alkalmazható, mi azonban örülünk, ha a gondozást végző nőgyógyász beleegyezésével érkezik a Kismama, mert így mindenki sokkal nyugodtabb lehet.
Az első trimeszter sem kizáró ok, amennyiben orvosi hozzájárulással érkezik a Kismama.
A Kismamák egyre jobban kedvelik a rájuk szabott speciális masszázst, mert az tökéletesen ötvözi a testi és lelki feltöltődést.

A kismamaság komoly érzelmi, pszichés és fizikai megterheléssel jár. Az első gyermek várása során rengeteg a bizonytalanság, sokszor félelem is megjelenik. A második, harmadik várandósság gyakran nehezebb fizikálisan mint az első volt, ráadásul ha az első után szaladni is kell és a Kismama a szükségesnél kevesebbet tud pihenni az tovább rontja a fizikai állapotot.
Célunk, hogy a kezelés során személyre szabottan enyhítsük az esetleges panaszokat, fájdalmakat és egyben könnyebbé tegyük a várandósságot. Segítünk többek közt a végtag és általános fáradtság érzésen, a hátfájáson, fejfájáson, az alvással kapcsolatos panaszokon.

Babaváráskor a természet törvényei szerint a Kismama teste alárendeli saját magát a magzat igényeinek. Ahogy a női test elképesztően egyedi és csodálatos módon alakul át, várva a Baba érkezését, úgy a testtartás is sokféle kedvezőtlen irányba változhat.
A várandósság vége felé haladva az ideális testtartás egyensúlya egyre inkább felborulhat, így bizonyos izmokra, szövetekre sokkal nagyobb teher hárulhat, amelyet a masszázs vissza tud billenteni a helyes egyensúly irányába.

Természetesen minden várandósság más, ezért igyekszünk ráérezni, hogy mire van szüksége a Kismamának mind intenzitásban, mind pedig a különböző technikák megválasztásában.

A masszázs során megtaláljuk a legkényelmesebb pozícionálást, ami legtöbbször oldal fekvést vagy széken ülő pozíciót jelent, puha párnákkal kiegészítve.

A Fitmummy® pre-és postnatalis rendszer manuális technikáival is ötvözve segíteni tudjuk a Kismamák és Anyukák mindennapjait, hogy felkészülten és fitten vágjanak bele a szülést megelőző és az azt követő időszakba.

Kérjük egyeztessen orvosával mielőtt a masszázs kezelést igénybe veszi.

Császármetszés utáni hegkezelés – a császármetszés valójában egy nagy hasi műtét!!

Ahogy telnek az évek, az újszülöttek egyre nagyobb súllyal jönnek világra, ezért folyamatosan növekszik a császármetszések száma.

Tudjuk, hogy a szülészeti osztályokon külön császár műtők vannak kialakítva. Tudjuk, hogy a császármetszés elhangzik a legtöbb szüléssel kapcsolatos beszélgetésben, legyen az barátnők közötti beszélgetés vagy éppen az orvossal folytatott konzultáció. Éppen ezért könnyű elbagatellizálni a jelentőségét és a következményeit, pedig ez bizony egy nagy hasi műtét! Ráadásul az újszülött körüli teendők miatt a frissen operált Anyuka 6-10 óra múlva már nem pihen, hanem fizikai értelemben dolgozik. A császározott Anyukáknak nem adatik meg a 72 óra fekvés, mint olyan sok egyéb hasi operáció után, ezért a gyógyulást minél több irányból érdemes megtámogatni.

A császármetszés utáni hegek esetében minden nőnek fontos az esztétika, de ami még ennél is sokkal fontosabb, hogy mi történik a hegszöveten belül.

A hegkezelés a szülést követő 6. héttől – vagy akár orvosi javaslatra korábban is – végezhető.

Célja a fájdalom, a stressz, a feszülés, az összenövések és a hegpatológia csökkentése.

Javítja többek közt a nyirok- és a vénás keringést is.

Különböző manuális technikákkal lehet látványos és nagyon hatásos eredményeket elérni. Óvatosan és empatikusan kezeljük az adott területet, mindig figyelve az Anyuka lelki állapotát. Olyan kezeléseket nyújtunk, melyek során az Anyuka is elsajátít néhány egyszerűbb fogást, amellyel otthon is elő tudja segíteni a heg gyógyulási folyamatát. Az önmasszázs nagyon fontos része a terápiának.

A kezeletlen hegek következményei lehetnek többek közt akár a medencetáji fájdalmak, termékenységi problémák, fájdalmas szexuális együttlét, inkontinencia, emésztési panaszok.

A heg körül keringési zavar jöhet létre, hidegebb lehet a tapintása, elváltozhat a bőr színe.

Mivel a testünkben lévő kötőszövetek összefüggő rendszert alkotnak, így a test távolabbi területein is okozhat panaszokat egy kezeletlen heg.

Nagyon fontos, hogy sok év után is lehet eredményeket elérni, illetve sosem szabad teljesen figyelmen kívül hagyni a heggel való foglalkozást, mert ami nem mozog, az képes összenőni.

Sosem érdemes belenyugodni abba, hogy a testen egy ilyen jellegű változás más szövetekre is negatív hatással legyen. Mindig van megoldás arra, hogy a funkciót jobbá tegyük.