Lukács Dániel

Gyógytornász, Maitland manuálterapeuta

2018-ban végeztem a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán gyógytornász szakon. A gyógytornával már egészen fiatalon sikerült megismerkednem, mert gyerekkori gerincferdülés miatt magam is páciens voltam. Az egyetem elvégzése után egy miskolci magánegészségügyi centrumban helyezkedtem el, melynek a profiljába tartozik különböző ortopédiai vagy traumás eredetű mozgásszervi problémával rendelkező ambuláns betegek ellátása és versenysportolók sérüléseinek rehabilitációja is. Már a diploma megszerzésének évében belekezdtem szakmai továbbképzésekbe, melyekről úgy gondoltam, később ilyen irányokba szeretnék szakosodni.

Egészségügyi területen dolgozó szakemberként kötelességemnek érzem a lehető legnaprakészebbnek lenni a tudomány fejlődésével és új eredményeivel kapcsolatban. Ezzel biztosítom, hogy a hozzám forduló páciensek mindig a legmodernebb és a leghatékonyabb, de kizárólag bizonyítékokon alapuló terápiás eljárások révén kaphassanak valós segítséget.

Hiszem, hogy nincs két egyforma eset, és legtöbbször a megoldás kulcsa a személyre szabottságban rejlik a kezelés során. A szakmámban éppen ezt a diverzitást szeretem a legjobban, és minden egyes megoldott probléma egy újabb motivációs löketet jelent számomra.

Speciális érdeklődési területem a manuálterápia, ahogyan azt az elvégzett képzéseim is mutatják. Ez az a szakirány, amelyben igazán otthon érzem magam, és amivel a legtöbb pozitív tapasztalatot gyűjtöttem a munkám során. Kiemelt fontosságúnak tartom, hogy a részletes, mindenre kiterjedő manuálterápiás- és mozgásszervi vizsgálatot alapul véve a Pácienssel közösen állítsuk fel a rövid- és hosszú távú célokat, és határozzunk meg olyan visszaellenőrizhető, objektív paramétereket, amelyek a kezelés sikerességének megítélésében lesznek a segítségünkre. Csak ezáltal lehetünk biztosak benne, hogy a lehető legjobb úton haladunk kívánt eredmény elérése felé.