A mozgásszervi panaszok túlnyomó részének valódi kezelése a megfelelő mozgásterápia. Az inaktivitás problémákat okoz, az ülőmunka azonban nem feltétlenül baj. Erről itt olvashatsz!

Az emberi természet olyan, hogy mindig a könnyebbnek tűnő megoldást keresi. Nincs ezzel semmi baj, ilyenek vagyunk. Azonban fejlődni is képesnek kell lenni ha az évek múlásával egyre nagyobb célokat akarunk kitűzni és elérni.

Ilyen cél lehet 20-as, 30-as éveink elmúlása után a saját egészségünkre való fokozott odafigyelés. Fiatalon sokkal toleránsabb a testünk, úgy tűnik szinte mindent megbocsájt. Később ez megváltozik, reggelente nehezebb a fölkelés, messzebb kerül a cipőfűző, nehezebbé válik a zsugornyi ásványvíz. Alapvető probléma ha ezt normálisnak tekintjük, ugyanis nem az! Rengeteg jó példát tudunk említeni a praxisunkból, 70 vagy 80 éves Páciensekkel is szoktunk dolgozni akik túráznak, teniszeznek, akár triatlonoznak. Kényelmes volna azt mondani, ők csupán szerencsések de ez nem így van.

Rengeteget tettek azért, hogy idős korukban is aktívak maradjanak:

  • Szántak időt a testmozgásra.
  • Amikor mozgásszervi panaszuk volt, nem elégedtek meg a fájdalomcsillapítók szedésével, hanem megfelelő mozgásterápiára időt és pénzt szánva felderítették a hibákat és kijavították azokat.
  • Felismerték amikor sportot kellett váltani, mert a változatosság alapvető szempont ha az egészség a cél.

A mozgásterápia gyakran nem könnyű:

  • Megszokott mozdulatokat kell megváltoztatni.
  • Új szempontokra kell figyelni a hétköznapokban.
  • Időt kell szánni a napi tornára.
  • Előfordul, hogy meg kell változtatni a munkakörnyezetet.

Ezek a változtatások nagy akaratot igényelnek. Átmenetileg elvonják a figyelmet a rutinból végzett munkáról, le kell mondani a telefonról arra a fél órára amíg a tornát megcsináljuk. Igen, dolgozni kell vele.

Ráadásul amikor két hét múlva ismét találkozunk a rendelőben, akkor mi feltesszük a kérdéseinket és alaposan tájékoztatni kell bennünket a tapasztalatokról, megfigyelésekről. Nagyon fontos, hogy a tornában és a hétköznapi rutinok változtatásában mi ment könnyen, mi okozott nehézséget, mi sikerült és mi nem.

Ez bizony meló és intelligenciát igényel. Kritikusan kell értékelni saját magát mindenkinek aki velünk dolgozik, másként nem tudjuk elérni a megfelelő eredményt.

Rendelőnkben többféle terápiás módszert kombinálunk, ezeket itt találod. Nem hiszünk abban, hogy bárki is ismeri a Szent Grált és egyetlen fajta terápiával mindent meg tud oldani. Természetesen a legkönnyebb azt hirdetni, hogy van olyan csodamódszer ami mindenre jó, a Páciensnek semmit nem kell csinálni csak kifizetni a kezelést és a csodamódszer tudója majd meggyógyítja. Legyen így! Azonban akiknél ez nem jön össze, azokat várjuk szeretettel és szakmai felkészültséggel a közös munkára.

 

Mozgásszervi panaszaiddal kapcsolatos kérdéseidet írd meg nekünk és telefonon visszahívunk egy munkanapon belül

    IgenNem