Figyelmesebb olvasóknak már feltűnhetett, hogy vendégeinkre következetesen a Páciens kifejezést használjuk és kerüljük a Beteg szót.

Mindenfajta terápia során alapvető jelentőségű, ahogyan magára gondol a segítséget kérő. Nagyban befolyásolja az elérhető eredményt, a kezelésekhez kapcsolódó élményeket és az elvégzett munka hatásosságát is. Ezért nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy akikkel dolgozunk, a mi szemünkben nem betegek és szeretnénk ha Pácienseink sem Betegként gondolnának saját magukra.

Természetesen előfordul olyan akinek krónikus betegsége van, amit a kezelések során figyelembe kell venni. Előfordulnak olyan degeneratív elváltozások, például ízületi kopások, melyeket elmulasztani, meggyógyítani nem tudunk. Az elkopott ízületi porc nem varázsolható vissza mozgásterápiával és a csigolya ívszakadás sem fog újra összeforrni a tornától. A terápiák során az orvosi diagnózisokat figyelembe vesszük.

A kezelések elsősorban nem a diagnózisokat hanem azok következményeit célozzák. Mert meg lehet változtatni a hónapok, évek során kedvezőtlen irányba megváltozott mozgásmintákat, helyre lehet állítani a felborult izomegyensúlyt, mobilizálni lehet a beszűkült ízületeket vagy akár magát a gerincet. Ezek által a Páciens jobban érzi majd magát, a biomechanikailag-anatómiailag helyes mozgások miatt a panasz csökken, a degeneratív folyamatok lelassulhatnak.

Ugyan miért tekintenénk betegnek valakit

Nem mindenki beteg akinél az orvos megállapított valamilyen diagnózist. A felsorolt „betegségek” általában konzervatív terápiákkal (gyógytorna, gyógymasszázs, manuálterápia lökéshullám terápia, ultrahang terápia, kinesiotape, flossing, köpöly) jól kezelhető elváltozások és többnyire nyom nélkül eltűnnek a megfelelő kezelés hatására.

Megfigyelésünk szerint Pácienseink is fogékonyak erre a szemléletmódra.

 

Bejelentkezés kezelésre: ITT!

Mozgásszervi panaszaiddal kapcsolatos kérdéseidet írd meg nekünk és telefonon visszahívunk egy munkanapon belül

    IgenNem