SAFE LASER® TERÁPIA BÉRLÉS

A Safe Laser 500 készülék infravörös (808nm-es) fénye sokkal mélyebb rétegekben nyelődik el, mint a piros fényű lézereké. Biológiai hatása akár 8 cm mélységben is érvényesül, így kiválóan használható pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása van és gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízületi porcfelszínek és a porcok regenerálásához is hozzájárul.

A lágylézer terápiát az 1960-as évek óta használják eredményesen az orvostudományban. Közel 100 kórkép esetén bizonyult hatásosnak, melyet klinikai kutatások és esettanulmányok támasztanak alá.

Ez ma már biztonságos eszközzel otthon is lehetséges!

Rendelőnkben anamnézis felvétele és vizsgálat alapján határozzuk meg az otthoni kezelés gyakoriságát és időtartamát. A tőlünk bérelt készülék teljes bérleti időtartama alatt hetente várjuk Pácienseink telefonon történő jelentkezését, így ha szükséges gyorsan tudjuk módosítani a kezelési tervet.

Hogyan lehetnek hatásosak a lézerek ilyen sokféle betegségre?

Mert sejtszinten fejtik ki hatásukat. A lézerfény gerjeszti a sejtjeink fényérzékeny molekuláit, ezáltal optimalizálja a mitokondriumok oxigén ellátását, javítja a sejtlégzést, ami fokozza az energia (ATP) termelést. Az elmúlt évtizedekben a sportorvosok a lágylézereket főleg a sportsérülések kezelésére alkalmazták, de a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a lézeres kezelés más területeken is rendkívül hatékony. A lézerfény fontos élettani hatása a gyulladás csökkentés.

Traumás sérülések esetén a kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulásának elősegítése révén tud segíteni a gyorsabb felépülésben.

Akut illetve krónikus fájdalmakat is hatékonyan csillapít, ilyenkor eltérő kezelési protokollok alkalmazandók.

További előnyös hatás a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag és izom szakadások gyógyulásának elősegítése. A kutatások és a nagyszámú esettanulmányok megmutatják, hogy a lézerkezelés jelentősen gyorsítja a sérülések gyógyulási idejét, javítja a rehabilitáció eredményességét.

Hogyan működik a lágy-lézer terápia?

A kutatások mar 1947-ben megmutatták, hogy a szervezetünkben levő sejtek mitokondriumai fényérzékenyek. A különböző hullámhosszúságú (színű) fényre a különféle sejtek mitokondriumai eltérő mértékben reagálnak. A teljes fény-spektrumból a legerőteljesebb gyógyító hatása a vörös (pl. 660nm) és az infravörös (pl. 808nm) fénynek van (biológiai ablak). Az energiát felvevő sejtek fotoacceptor (fényelnyelő) molekulái a lágy-lézerfény hatására aktiváltak lesznek és aktiválni képesek egy másik molekulát ezáltal kémiai reakciókat indítanak el a környező sejtekben, szövetekben. Az infra (808nm) lézerek fénye szemmel alig érzékelhető, ezért a lézerek mellett a fejben piros LED lámpa is jelzi, amikor bekapcsolt állapotban van a készülék.

Fájdalmad van? Segítünk. Kérj időpontot!

Bejelentkezek!

Hogyan működik a lágy-lézer terápia?

A kutatások mar 1947-ben megmutatták, hogy a szervezetünkben levő sejtek mitokondriumai fényérzékenyek. A különböző hullámhosszúságú (színű) fényre a különféle sejtek mitokondriumai eltérő mértékben reagálnak. A teljes fény-spektrumból a legerőteljesebb gyógyító hatása a vörös (pl. 660nm) és az infravörös (pl. 808nm) fénynek van (biológiai ablak). Az energiát felvevő sejtek fotoacceptor (fényelnyelő) molekulái a lágy-lézerfény hatására aktiváltak lesznek és aktiválni képesek egy másik molekulát ezáltal kémiai reakciókat indítanak el a környező sejtekben, szövetekben. Az infra (808nm) lézerek fénye szemmel alig érzékelhető, ezért a lézerek mellett a fejben piros LED lámpa is jelzi, amikor bekapcsolt állapotban van a készülék.

SAFE LASER®  KÉSZÜLÉKEK

Újdonság a lézertechnológiában, a Safe Laser® (808nm-es) Infra lézerek

A „Safe Laser” (biztonságos lézer) technológia lényege, hogy a lézer veszélyes fénysugarát oly módon alakítja át, hogy az a szemre teljesen veszélytelenné válik. Az egyedülálló optikai elrendezésének köszönhetően a Safe Laser® az egyetlen nagy teljesítményű „lágy-lézer” készülék család, mely nem csak orvosi rendelőkben, hanem bárki által az otthonában is biztonságosan használható!

Minősített orvostechnikai eszköz A „Safe Laser“ berendezések II.a. kockázati osztályú orvos-technikai eszközök. (93/42EEC irányelv az orvostechnikai eszközökről)

Fájdalmad van? Segítünk. Kérj időpontot!

Bejelentkezek!

A lágy-lézer kezelés terápiás hatásai

1. Fájdalom csillapítás
A lézerterápia fájdalom csillapító hatása több biológiai folyamaton alapul:

 1. Gátolja a fájdalom ingerületek átvitelét a sérült testrész és az agy között. Ezáltal csökkenti az ideg érzékenységet és jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.
 2. Csökkenti a sérült testrészben a gyulladást és a duzzanatot. Ezáltal elősegíti a gyógyulást és a fájdalom csökkenését.
 3. Fokozza az endorfinok és enkefalinok termelését illetve felszabadulását, melyek természetes fájdalomcsillapító vegyi anyagok a szervezetünkben, ezáltal is csökkentve a fájdalomérzetet.

2. Gyulladás csökkentés
A lézerterápia hatására kitágulnak a kisebb artériák és nyirokerek. Ez a megnövekedett értágulat jobb keringést eredményez, így lehetővé teszi, hogy a duzzanatot okozó ödéma (folyadékgyülem) hatékonyan eltávozzon a sérült területekről. Ez a biológiai mechanizmus a magyarázata, hogy a véraláfutás miért gyógyul rendkívül gyorsan a lézerterápia hatására.

3. Gyorsabb sebgyógyulás
A lézerterápia serkenti a fibroblasztok termelődését, melyek szükséges építőelemei a kollagén termelésnek. A kollagén az a lényeges fehérje, mely elengedhetetlen a régi szövetek megújulásához illetve a sérült szövetek gyógyulásához. A lézerterápia kollagén termelést fokozó hatása miatt rendkívül hatékony nyílt sebek és égési sérülések kezelésében.

4. Fokozott szöveti regeneráció és sejt növekedés
A terápiás lézerek által kibocsájtott fotonok mélyen behatolnak testünk szöveteibe és stimulálják az egyes sejtek energiatermelési központjait (mitokondrium). Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a sejtek gyorsabban tudják felvenni a tápanyagokat és kiüríteni a salakanyagokat. Ezért a sérült szövetek gyorsabban regenerálódnak, mely elősegíti az ín, ínszalag és az izmok gyógyulását.

5. Javuló vérkeringés
A lágy-lézer terápia jelentősen elősegíti az új hajszálerek képződését a sérült szövetekben. Több hajszálér több vért tud szállítani a sérült területekre, mely gyorsítja a gyógyulást és a regenerációs folyamatokat, így a sebek gyorsabban összeforrnak és a hegképződés csökken.

6. Fokozott anyagcsere
A lézersugárzás komoly hatást gyakorol az egyes vérsejtekre is. A lézerfény jelentősen megnöveli a vörösvérsejtek oxigén és tápanyag szállító kapacitását. Ez lehetővé teszi a sejtek fokozott energiatermelését, anyagcseréjét, ezáltal regenerációját és bizonyos enzimek hatékonyabb termelését. Ennek hatása érezhető az egész szervezetben és nem csak kizárólag a lézerfénnyel kezelt területeken.

7. Fokozott idegi működés

 1. Sérülés után a lézerterápia felgyorsítja az idegi kapcsolatok regenerációját, így csökken az idegek gyógyulásához szükséges idő.
 2. Ezen felül fokozza az idegrostokon továbbított jelek erősségét, mely általánosan javítja az idegek és izmok működését.

Ez a két folyamat a magyarázata, hogy a lézerterápia miért ennyire hatékony az idegsérülések tüneteinek (éles fájdalom, zsibbadás, bizsergés, égő érzés) enyhítésében.

8. Hegszövet képződés csökken
A lézerterápia csökkenti a vágások, égési sérülések és műtétek utáni túlzott hegszövet képződést (rostos kötőszövet), mivel javítja a sérült terület vérellátását, elősegíti a salakanyagok hatékony eltávolítását, ezért gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A gyorsabb gyógyulás mindig kevesebb hegszövet képződést eredményez.

9. Javuló immun folyamatok
A lézerfény fotonjait közvetlenül elnyelik a kromoforok (színhordozó molekuláris enzimek a sejtekben), amelyek megtalálhatók szervezetünk legtöbb sejtjében. A lézerfény elnyelődése aktivál bizonyos enzim folyamatokat, melyek beindítják az ATP termelődését. Az ATP (adenozin-trifoszfát) az egyetlen és legfontosabb formája az energiának, mely működtet minden kémiai reakciót, a szervezet minden sejtjében. A megnövelt energia termelés következménye a gyorsabb, hatékonyabb működés és regenerálódás, különösen igaz ez az immunrendszer-specifikus sejtekre. Ez a fokozott hatékonyság segíti az immunrendszert, hogy legyőzze a nem kívánatos mikrobákat és kórokozókat.

Fájdalmad van? Segítünk. Kérj időpontot!

Bejelentkezek!

Miért lehet gyors eredményt elérni a Safe Laser® készülékekkel?

Főleg az akut sérüléseknél lényeges, hogy 3-5 napon keresztül, napjában akár 2-3 alkalommal is kezelést kapjon a sérült terület. A legtöbb esetben a hagyományos, helyhez kötött, szemre veszélyes, terápiás lézerekkel ezt nem lehet kivitelezni. A biztonságos Safe Laser® készüléket bárki magával tudja vinni és az utasításnak megfelelően, akár önmagát is tudja kezelni, így gyorsabb lesz a felépülés. A Safe Laser® készülékek használata megfelelő kivizsgálás után javasolt!

Betegségek, kórképek, felhasználási területek

Általános élettani hatások:

 • Fájdalomcsillapító + Gyulladáscsökkentő
 • Biostimuláció révén serkenti a szervezet öngyógyító képességét.

Mozgásszervi panaszok a felszín közelében, komolyabb mozgásszervi betegségek a mélyebb rétegekben:

 • kisebb ízületi-, izom- és ínsérülések, gyulladások, húzódás, rándulás, zúzódás,
 • porckopás, porc-, szalag- és ízületi tok sérülések, ízületi duzzanat, fájdalom,
 • reumatikus fájdalmak és gyulladások, csonttörések.

Fülbetegségek tinnitus-fülzúgás, fülcsengés, hallás csökkenés állapotának

Arcüreggyulladás tüneteit csökkenti.

Felső légúti gyulladások tüneteit csökkenti.

Az infravörös (808nm-es) lézerek fénye mélyebb rétegekben nyelődik el (biológiai hatásuk akár 8-10 cm mélységben is érvényesül), így kiválóan használhatók pl. mozgásszervi betegségek terápiájában, ahol a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatásnak van jelentősége es gyorsítják az izmok, inak, ízületek gyógyulását. Nagyobb dózis esetén az ízületi porcfelszínek es a porcok regenerálására is alkalmasak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fájdalomcsillapításban az infra lézer hatékonyabb. Mindegyik készülék megfelelő kiegészítővel alkalmas az orrnyálkahártya bevilágításával gyógyuló betegségek kezelésére is. (pl. légúti gyulladások…)

A kezelés menete a Safe Laser® készülékekkel

A lézert a fájdalmas vagy sérült területre kontakt módon kell ráhelyezni és a vizsgálat során meghatározott ideig világítani, majd tovább lehet tenni a következő pontra.

Egymás után több pont is kezelhető a fájdalmas, sérült felület nagyságától függően.

A mélyebben fekvő kezelendő réteget jobban el lehet érni, ha a lézer kezelőfejet kissé belenyomjuk a szövetekbe.

Ha pl. nyílt seb miatt a lézert nem lehet ráhelyezni a bőrfelületre, akkor a lehető legközelebb kell tartani (max. 0,5 cm), ebben az esetben viszont a kezelési időt pontonként 1 perccel meg kell hosszabbítani, hogy a gyógyuláshoz szükséges megfelelő energiamennyiség bejusson a szervezetbe!

A kezelések gyakorisága:

A kezelések gyakorisága a betegség fennállásának időtartamától függ. (Milyen régen keletkezett a probléma?)

 1. Akut (nemrég keletkezett) betegségek, illetve műtét utáni esetek kezelése:
  A kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3-szor kell alkalmazni.
  Már az első kezelés alatt vagy 1 napon belül javulás észlelhető!
 2. Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett):
  A hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Használja a lézert heti 3-szor a tünetek megszűnéséig vagy jelentős csökkenéséig.
  Krónikus betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart (hetek, esetleg hónapok).

A lézeres kezelés után mikor várható javulás?

Bizonyos esetekben nagyon gyorsan hat a lézerfény. Az alábbi esetekben a javulás általában perceken/órákon belül bekövetkezik: fájdalomcsillapítás, akut gyulladások csökkentése, mikrocirkuláció javulása, izomfeszülés, izomgörcs oldódása.

Egyéb problémáknál a hatás később, napokon/heteken belül érezhető.

ELLENJAVALLATOK

 • Terhes nőknél az alhas besugárzása tilos a vérbőség (esetlegesen veszélyes) fokozódása miatt!
 • Tilos a készülék használata súlyos véralvadási gondoktól szenvedő személyek esetében is!
 • Ne világítsa: daganatok területét, a pajzsmirigyet (túlműködés esetén) es a mell területét, a fertőzött, gombás bőrfelületeket és a beültetett pacemakert!
 • Festékes anyajegyek direkt besugárzása veszélyes lehet, mivel rák megelőző állapotnak minősül.
 • Soha ne kezeljük magunkat pontos diagnózis nélkül, mert a Safe Laser a fájdalmat csökkentheti, de a probléma okát nem mindig tudja megszüntetni és átmenetileg elfedhet komolyabb betegségeket!

Gyakori kérdések

Az orvostudomány a lágylézer terápiát több mint 50 éve használja. Számtalan kórkép esetén segíti a regenerációs folyamatokat. Lerövidíti a betegségek, sérülések gyógyulási idejét. Bármilyen egyéb terápiával kombinálható. Fájdalomcsillapítás, gyulladás – és duzzanat csökkentés, sebek és sérülések gyógyulási folyamatának megtámogatása, idegi funkciók javítása és immunfolyamatok javítása.
Főleg az akut sérüléseknél lényeges, hogy 3-5 napon keresztül, napjában akár 2-3 alkalommal is kezelést kapjon a terület. A biztonságos Safe Laser® készüléket bárki magával tudja vinni és az utasításnak megfelelően tudja önmagát kezelni.
FONTOS! A Safe Laser® készülékek használata csakis megfelelő kivizsgálást követően javasolt!
Safe Laser® = biztonságos lézer. A hagyományos, szemre veszélyes lézerekkel szemben nevéből adódóan is biztonsággal alkalmazható.
A kezelések gyakorisága a betegség fennállásának időtartamától függ. Akut (nemrég keletkezett) betegségek, illetve műtét utáni esetekben a kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3-szor kell alkalmazni. Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett): a hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Heti 3-szor a tünetek megszűnéséig vagy jelentős csökkenéséig. Krónikus betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart (hetek, esetleg hónapok).
Terhes nőknél az alhas besugárzása tilos a vérbőség fokozódása miatt! Tilos a készülék használata súlyos véralvadási gondoktól szenvedő személyek esetében is! Ne világítsa: daganatok területét, a pajzsmirigyet (túlműködés esetén) es a mell területét, a fertőzött, gombás bőrfelületeket és a beültetett pacemakert! Festékes anyajegyek direkt besugárzása veszélyes lehet, mivel rákmegelőző állapotnak minősül. SOHA ne kezeljük magunkat pontos diagnózis nélkül, mert a Safe Laser® a fájdalmat csökkentheti, de a probléma okát nem mindig tudja megszüntetni és átmenetileg elfedhet komolyabb betegségeket!

Fájdalma van? Segítünk. Kérjen időpontot!

  IgenNem