A vállfájdalom okának felderítése nem könnyű feladat. A test leglazább, legmozgékonyabb ízületéről beszélünk. A vállízületben a lágyrészek (izmok, ínak, szalagok, nyáktömlő) nagyon szorosan helyezkednek el egymás mellett, nagyon kis területen. A szűkös elhelyezkedés miatt az anatómiai képletek egészségi állapota egymástól függ. Így a nyáktömlő gyulladás lehet más egészségügyi problémák eredménye, illetve okozhat is egyéb vállízületi betegségeket.

A vállízület környékén sok nyáktömlő található. Ezek segítségével tudnak a lágyrészek súrlódás nélkül elmozdulni a csontokon. A nyáktömlő gyulladás akár nagymértékű fájdalommal is járhat és előbb-utóbb szinte bizonyos a mozgásbeszűkülés. Sokszor az éjszakai fájdalom már az alvást is zavarja. Jellemző, hogy az összes irányú mozgás fájdalmas valamennyire.

A váll nagyon sokáig képes a fájdalmat elkerülő mozgások kialakítására. Ilyenkor úgy tűnik, mintha nem is lenne már probléma, de végül elfogynak a lehetőségek és sokan csak ezen a ponton veszik észre, hogy bizony gond van. Jön az éjszakákat megnehezítő fájdalom, a korlátozott mozgás öltözködés közben, fürdés közben.

Vállfájdalmakról már korábban is írtunk:

Differenciáldiagnosztikára van szükség hogy megállapíthassuk,

  • vállízületi a fájdalom
  • vállöv területéről indul ki
  • esetleg a nyaki gerincből sugárzik a vállízületbe

Van vizsgálni való bőven, egy alapos anamnézis szépen le tudja szűkíteni a vizsgálandó területet, a kialakulás körülményei rengeteget segítenek ebben. Ezután úgynevezett provokációs teszteket végzünk, ilyenkor célunk az ismerős panasz előidézése, mert a tesztek lényege egyes területek nyomás vagy húzás alá helyezése. Ha tudjuk melyik izmot, inat, szalagot stresszeltük akkor a megjelenő fájdalom információt hordoz.

A bursitis azaz nyáktömlő gyulladás meglehetősen gyakran előforduló probléma. Az okát sokszor nem sikerül egyértelműen azonosítani, de terhelésbeli problémák, tartáshibák szinte mindig vannak a háttérben. Ezekkel is törődni kell.

Kezelése: a panasz mértékétől függően célszerű lehet óvni a terheléstől és külső behatásoktól, bár ez nem törvényszerű. Ha sikerül időben elkapni a problémát, akkor nem kell abbahagyni az összes testmozgást.

Masszív gyulladás, nagyon durva fájdalom esetén injekció adása szükséges lehet, majd következik a fizioterápia. A befagyott váll elkerülése elsődleges szempont!

Enyhébb esetben érdemes gyógytornával, lökéshullám terápiával és Safe Laserrel kezelni az érintett nyáktömlőt. Általában jó eredményt sikerül elérni ha a Páciens együttműködő és otthon is elvégzi a kért gyakorlatokat. A megfelelő gyakoriság ugyanis központi eleme az olyan problémák kezelésének melyek minden egyes mozdulatot megnehezítenek.

FUMOTH
egy forradalmian új vizsgálati és kezelési módszer, mozgásszervi panaszokra

Fúziós Mozgásterápia, a mozgásszervi panaszok egy teljesen új, egyedülálló megközelítése. Forradalmian új vizsgálati és kezelési módszer, melyre garanciát vállalunk. Fúziós, mert több olyan módszert egyesít a közös cél érdekében, melyek önmagukban, külön-külön is igen jó hatékonysággal működnek.

A Fumoth összetevői (MoTe-MaNeFa-Intelligens torna + Manuálterápia + Masszázsunk) szétválaszthatatlanok egymástól, ne vizsgáljuk őket külön-külön. Egységes, komplex rendszert alkotnak.

Rólunk mondták

Szabolcs vagyok. Még Október 10-én 22:00-kor jártam nálad manuálterápián.Foci mellett konditerembe járok edzeni és foci közben az Achilles-ín mellett végig futó segédizom húzódás miatt a vádlim teljesen görcsbe rándult. A kezelésen megállapítottad, hogy a bal lábam 7mm-mel rövidebb a jobb lábamnál. A kezelés után rögtön könnyebbnek éreztem a gerincem, valamint a vádlim izom tónusa is enyhült. A tanácsodra a feszültségpontok nyomásával és az izom nyújtásával az izomfeszülés 1 héten belül teljesen elmúlt. A korrekciós talpbetétet is megrendeltem. Mióta használom sokkal jobban és stabilabbnak érzem a gyakorlatokat valamint több izomrostot tudok munkába vonni (bal oldali térdköruli és jobb oldali farizom sokkal aktívabb).

T. Szabolcs

Derékfájás gyötört kb. 1 hónapon keresztül. Az orvos utasításra gyulladáscsökkentőket és izomlazítót szedtem, amik csak ideiglenesen javítottak a helyzetemen. Érdemi javulást nem tapasztaltam, ezért kerestem fel Kareszt. Már az első kezelés után érezhető volt a javulás, a második kezelés után pedig szinte teljesen megszűnt a fájdalom. Ezen felül mutatott pár nyújtást, amiket azóta is alkalmazok és sokat segítenek. Végre újra tudom folytatni az edzést, ami már nagyon hiányzott. Azt bánom a legjobban, hogy nem őt kerestem fel először amikor a probléma jelentkezett.

Z. Zsolt

Kb egy hónappal a kitűzött nagy célom, az Ironman teljesítése előtt kerestem fel Kareszt 1 éve húzódó iliotibiális szalag gondokkal. Amatőr triatlonos vagyok és mellette napi 8+ órában a gépnél ücsörgök. Ezek mellett akárhogy nyújtottam, hengereztem, tornáztattam, folyamatosan éreztem a feszülést a csípőmben és a térdemben, hosszabb futások már nagyon küzdelmesek voltak, féltem, hogy nem tudok túljutni 20 km-en sem. Végülis Karesz expressz kezelés (kínzás) sorozata után simán bírta a térdem a maratont. Nem hiszem, hogy ilyen boldogan értem volna célba a segítsége nélkül! Köszönöm szépen!

Móni
Tovább

Jelentkezz MOST
ELSŐ KONZULTÁCIÓRA

Célunk, hogy akik minket tisztelnek meg bizalmukkal és hozzánk fordulnak panaszaikkal, minél jobban megértsék mi okozhatja diszkomfortjukat, fájdalmukat és mit tehetnének a jövőben, hogy elkerüljék ezek újbóli kialakulását.

Bejelentkezek!

Mozgásszervi panaszaiddal kapcsolatos kérdéseidet írd meg nekünk és telefonon visszahívunk egy munkanapon belül

    IgenNem