Mindenki tudja már, hogy az ülőmunka káros az egészségre. Klasszikus irodai munkát végezni tartósan álló helyzetben sem igazán jobb. Erről bővebben itt olvashat.

Most pedig lássuk, hogyan lehet komoly erőfeszítések árán, mozgásszervi szempontból még tovább rontani a klasszikus irodai munkát.

Szélsebesen fejlődnek az okostelefonok, egyre több appot használunk a mindennapi digitális ügyintézéshez. Bankolás, könyvelési anyagok elküldése, táblázatok kezelése, számlázás, videós kaputelefon kezelése (kép megjelenítés és ajtónyitás távolról) és sorolhatnánk oldalakon át. Vannak felhasználási területek ahol még mindig praktikusabb monitort használni, de egyre többször találkozunk olyan Páciensekkel akik képernyővel dolgoznak és erre szinte csak telefont használnak. Bizonyos szempontból megértjük őket, mert valóban növelheti a hatékonyságot ha bármikor gyorsan tudunk reagálni céggel kapcsolatos vagy hivatalos ügyintézésre. Akkor van baj, amikor valaki nem tudja ésszerű keretek között tartani a tenyérnyi-kéttenyérnyi felületen való munkavégzést.

Néhány évvel ezelőtt még az volt a fő problémánk, hogy irodai vagy otthoni környezetben rengetegen laptopon dolgoztak, ami rossz pozícióba kényszeríti a fejet-nyakat, így végeredményben az egész törzset egészen csípőig. A billentyűket és a képernyőt el kell távolítani egymástól, a monitort meg kell emelni ahhoz, hogy a testtartás jobb legyen!

Mára sikerült még lejjebb süllyedni. Az okostelefonokon és tableteken a képernyő maga a „billentyűzet” így olyan mértékű görnyedést eredményez a tartós használat (akár a játékok használata, kézben tartva filmnézés) ami a szakemberek legrosszabb rémálmait váltja valóra.

Mi a megoldás? Mozgásszerveink nem igazán másak mint 100 évvel ezelőtt. Ebben a testben soha nem leszünk alkalmasak arra, hogy saját combunk fölé görnyedve töltsük napjainkat.

Magától értetődő módon javasoljuk a rendszeres képernyős munkavégzésre az okostelefon/tablet kiiktatását, sőt, továbbra is azt kérjük Pácienseinktől, hogy asztali gépet használjanak munkaeszközként.

Emellett néhány személyre szabott gyakorlat elvégzése óránként 5-10 percben rengeteget segít, mert ilyenkor mindig újra fel lehet venni a betanított, helyes üléspozíciót.

Heti 3-5 x 1 óra változatos sportolás pedig a mozgásszervi egészség megtartásának alapja. 

FUMOTH
egy forradalmian új vizsgálati és kezelési módszer, mozgásszervi panaszokra

Fúziós Mozgásterápia, a mozgásszervi panaszok egy teljesen új, egyedülálló megközelítése. Forradalmian új vizsgálati és kezelési módszer, melyre garanciát vállalunk. Fúziós, mert több olyan módszert egyesít a közös cél érdekében, melyek önmagukban, külön-külön is igen jó hatékonysággal működnek.

A Fumoth összetevői (MoTe-MaNeFa-Intelligens torna + Manuálterápia + Masszázsunk) szétválaszthatatlanok egymástól, ne vizsgáljuk őket külön-külön. Egységes, komplex rendszert alkotnak.

Jelentkezz MOST
ELSŐ KONZULTÁCIÓRA

Célunk, hogy akik minket tisztelnek meg bizalmukkal és hozzánk fordulnak panaszaikkal, minél jobban megértsék mi okozhatja diszkomfortjukat, fájdalmukat és mit tehetnének a jövőben, hogy elkerüljék ezek újbóli kialakulását.

Bejelentkezek!

Mozgásszervi panaszaiddal kapcsolatos kérdéseidet írd meg nekünk és telefonon visszahívunk egy munkanapon belül

  IgenNem


  Rólunk mondták

  Szabolcs vagyok. Még Október 10-én 22:00-kor jártam nálad manuálterápián.Foci mellett konditerembe járok edzeni és foci közben az Achilles-ín mellett végig futó segédizom húzódás miatt a vádlim teljesen görcsbe rándult. A kezelésen megállapítottad, hogy a bal lábam 7mm-mel rövidebb a jobb lábamnál. A kezelés után rögtön könnyebbnek éreztem a gerincem, valamint a vádlim izom tónusa is enyhült. A tanácsodra a feszültségpontok nyomásával és az izom nyújtásával az izomfeszülés 1 héten belül teljesen elmúlt. A korrekciós talpbetétet is megrendeltem. Mióta használom sokkal jobban és stabilabbnak érzem a gyakorlatokat valamint több izomrostot tudok munkába vonni (bal oldali térdköruli és jobb oldali farizom sokkal aktívabb).

  T. Szabolcs

  Derékfájás gyötört kb. 1 hónapon keresztül. Az orvos utasításra gyulladáscsökkentőket és izomlazítót szedtem, amik csak ideiglenesen javítottak a helyzetemen. Érdemi javulást nem tapasztaltam, ezért kerestem fel Kareszt. Már az első kezelés után érezhető volt a javulás, a második kezelés után pedig szinte teljesen megszűnt a fájdalom. Ezen felül mutatott pár nyújtást, amiket azóta is alkalmazok és sokat segítenek. Végre újra tudom folytatni az edzést, ami már nagyon hiányzott. Azt bánom a legjobban, hogy nem őt kerestem fel először amikor a probléma jelentkezett.

  Z. Zsolt

  Kb egy hónappal a kitűzött nagy célom, az Ironman teljesítése előtt kerestem fel Kareszt 1 éve húzódó iliotibiális szalag gondokkal. Amatőr triatlonos vagyok és mellette napi 8+ órában a gépnél ücsörgök. Ezek mellett akárhogy nyújtottam, hengereztem, tornáztattam, folyamatosan éreztem a feszülést a csípőmben és a térdemben, hosszabb futások már nagyon küzdelmesek voltak, féltem, hogy nem tudok túljutni 20 km-en sem. Végülis Karesz expressz kezelés (kínzás) sorozata után simán bírta a térdem a maratont. Nem hiszem, hogy ilyen boldogan értem volna célba a segítsége nélkül! Köszönöm szépen!

  Móni
  Tovább