Varga Zsófia

kismama masszőr, sportmasszőr, Fitmummy® pre- és postnatalis tréner, gerinctréner

Sokáig kerestem azt a foglalkozást, ami igazán motivál, feltölt és közel áll hozzám. Abban biztos voltam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni és segíteni nekik valamilyen formában.

Amikor megismertem a masszírozás és a mozgásfejlesztés világát, felismertem, hogy ez az amivel hosszú távon foglalkozni szeretnék. Ezen túl a sport világa volt az, ami mindig is vonzott, foglalkoztatott. Gyerekkoromban jégkorcsolyáztam, táncoltam, később megismertem a funkcionális sportok világát, ami magával ragadott. A változatos és rendszeres sport ma is elengedhetetlen része az életemnek.

Hamar rájöttem, hogy a masszírozás és mozgásfejlesztés területén amint kinyílik előttem egy ajtó, azonnal száz másikat látok magam előtt. Világossá vált, hogy ez az az út, amin minden egyes napnak tiszta szívvel és lelkesedéssel vágok neki és ezt az életérzést, energiát próbálom átadni a mindennapi munkám során.

Tanulmányaim 2019-ben a Nemzetközi Masszázs Akadémián kezdődtek, ahol számos masszázs fajtát elsajátíthattam.

Az első, svédmasszázs tanfolyam elvégzését követően egy CrossFit teremben kezdtem dolgozni, ahol rengeteg sportolóval találkoztam.

Ezért elengedhetetlennek éreztem a sportmasszázs képzést is elvégezni.

Később kiegészítettem a tanulmányaimat Kinesiotape, Flossing, Triggerpont terápia és fascialazító technikák elsajátításával. Kedvenc eszközeim közé tartoznak a köpölyök és a fasciakések.

Mivel az érdeklődési körömbe tartozik minden, ami mozgással és rehabilitációval kapcsolatos, így 2020-ban elvégeztem egy fitnesz instruktori képzést aminek köszönhetően el tudtam indulni a mozgásfejlesztés útján is.

Később többek közt gerinctréner képesítést szereztem, ami tovább motivált abban, hogy segítsek az embereknek egészségesen és fitten élni a mindennapjaikat.

Szakmai életem egyik legszebb területe a Kismamákkal és Anyukákkal való együttműködés. Kismama masszőrként és pre- és postnatalis trénerként nagy örömmel tölt el, hogy részese lehetek a várandósság alatti nehézségek megkönnyítésének és a szülés utáni rehabilitáció folyamatának. Támogatom a nőket abban, hogy mihamarabb vissza tudjanak térni a mindennapi életvitelükhöz és mozgásformájukhoz.

Abban hiszek, hogy a manuális és a mozgással kapcsolatos terápiák együttesen működnek igazán jól. Ezen kívül nagyon fontosnak tartom a munkám során, hogy megértéssel forduljak a Páciensek felé és kiderítsem minden egyes kezelés során, hogy adott alkalommal milyen intenzitásra és technikára van leginkább szükség figyelembe véve az illető lelki állapotát. Szeretném, hogy a Páciens úgy távozzon a kezelés után, hogy megértette mit miért végeztünk illetve ő maga mit tud hozzátenni otthon a saját állapotának minél gyorsabb javulása érdekében.