2016 tavaszán súlyzós edzéseim egyik alkalmával sérült meg a vállam, jobban mondva azt hittem a vállam az mivel ott észleltem a fájdalmat. Szülővárosomban a szakember akihez jártam két alkalom után sem hozott eredményt és költözés követően Budapesten kellett segítséget találjak. Nagy Hunor profi testépítő ajánlotta Károlyt mondván hogy „nagyon jó”. Ha Huni mondja biztos így van! – gondoltam.

Első találkozásunkkor Károly alaposan kikérdezett életvitelemről, és arról hogy hól és hogyan jelentkezik a fájdalom. Miután megtalálta hogy hol a baj, bele is vágtunk a kezelésbe. 4-5 alkalommal voltam nála lökéshullám terápián majd ezután kezembe adta a dolgot, mondván hogy innentől magam is csinálhatom otthon, a megfelelő gyakorlatokkal.

Mint kiderült a probléma apró kis, mélyen elhelyezkedő izmokkal volt a hátam/lapockám környékén amelyek stabilizátorként működnek.

A javulás fokozatosan jelentkezett a kezelés és az otthoni gyakorlatokat követően. Nem vártunk gyors megoldásra a problémából adódóan, de folyamatosan javult és elégedett vagyok. A probléma csúcsán sima fekvőtámasz is fájdalommal járt. Mára már majdnem teljesen elmúltak a fájdalmak, és edzéseim alkalmával sem jelentkeznek.

Alpár

Szabolcs vagyok. Még Október 10-én 22:00-kor jártam nálad manuálterápián.Foci mellett konditerembe járok edzeni és foci közben az Achilles-ín mellett végig futó segédizom húzódás miatt a vádlim teljesen görcsbe rándult. A kezelésen megállapítottad, hogy a bal lábam 7mm-mel rövidebb a jobb lábamnál. A kezelés után rögtön könnyebbnek éreztem a gerincem, valamint a vádlim izom tónusa is enyhült. A tanácsodra a feszültségpontok nyomásával és az izom nyújtásával az izomfeszülés 1 héten belül teljesen elmúlt. A korrekciós talpbetétet is megrendeltem. Mióta használom sokkal jobban és stabilabbnak érzem a gyakorlatokat valamint több izomrostot tudok munkába vonni (bal oldali térdköruli és jobb oldali farizom sokkal aktívabb).

T. Szabolcs

Derékfájás gyötört kb. 1 hónapon keresztül. Az orvos utasításra gyulladáscsökkentőket és izomlazítót szedtem, amik csak ideiglenesen javítottak a helyzetemen. Érdemi javulást nem tapasztaltam, ezért kerestem fel Kareszt. Már az első kezelés után érezhető volt a javulás, a második kezelés után pedig szinte teljesen megszűnt a fájdalom. Ezen felül mutatott pár nyújtást, amiket azóta is alkalmazok és sokat segítenek. Végre újra tudom folytatni az edzést, ami már nagyon hiányzott. Azt bánom a legjobban, hogy nem őt kerestem fel először amikor a probléma jelentkezett.

Z. Zsolt

Aktív sportoló (kajakos) vagyok, novemberben folyamatos erős fájás alakult ki a derekamban, ami nem akart elmúlni.

Kétszer voltam Karesznál, az általa javasolt otthoni nyújtógyakorlatok hatására fájdalmaim elmúltak, illetve néha előfordul, hogy jóval kisebb intenzitással jelentkeznek, akkor azonnal elvégzem a nyújtógyakorlatokat, melyek eredményeképpen a fájdalom elmúlik és teljes erőbedobással tudok edzeni és versenyezni.

Mind szakmailag (ez a legfontosabb) mind emberileg (megértő és alapos odafigyelés, korrekt magyarázat, világos kommunikáció) nagyon tudom ajánlani Kareszt, köszönöm segítségét!

K. Gergő

Kristòf vagyok, eredményes gördeszka versenyző.

Közel 15ève csinàlom. A sportbòl eredendően, illetve tartàsbeli gerinc hibàkbòl adòdòan làtogattam el Kareszhoz mèg àprilisban!

Szemèlyre szabott programjànak hatàsàra (torna, edzès) ès rendszeres kezelèsek eredmèmyekèpp mostanra sikerült annyira megerősödnöm hogy panaszaim enyhültek, ezèrt hàlàs vagyok Karesznak.

Nèlküle nem tartanèk itt, ùgyhogy èn mindenkinek ajànlom, jò szakember egy nagyszerű ember szemèlyèben!

S. Kristòf

A diploma után sajnos egész életemben számítógépes munkát végeztem, ami lassan kezdi megbosszulni magát. Az igazság az, hogy sokszor jártam masszőrhöz, de az utóbbi időben már az sem segített, lelkiekben már egy műtétre készültem.

Az Edző Válaszolban hallottam először Kareszről, ahol már az ott adott válaszokból rögtön feltűnt a profizmusa. Végül sikerült eljutnom hozzá, és ő volt az, aki már első alkalommal „rendbe tett”, utána hónapokig teljesen ellazulva tudtam mozogni. Azóta kétszer voltam nála, de mindig ugyanazzal a felszabadult érzéssel mentem haza. Ezen kívül praktikus tippekkel is ellátott (pl. hogyan kell bizonyos gyakorlatokat végezni az edzésen, illetve irodaszékben ülni), ami szintén hatalmas segítség a hétköznapokban. Egyszer talán egy közös edzés is összejön:)
Csak ajánlani tudom, még akkor is, ha éppen jól vagy, ahogy mondani szokták a megelőzés a legfontosabb.
H. Csaba
Kb egy hónappal a kitűzött nagy célom, az Ironman teljesítése előtt kerestem fel Kareszt 1 éve húzódó iliotibiális szalag gondokkal. Amatőr triatlonos vagyok és mellette napi 8+ órában a gépnél ücsörgök. Ezek mellett akárhogy nyújtottam, hengereztem, tornáztattam, folyamatosan éreztem a feszülést a csípőmben és a térdemben, hosszabb futások már nagyon küzdelmesek voltak, féltem, hogy nem tudok túljutni 20 km-en sem. Végülis Karesz expressz kezelés (kínzás) sorozata után simán bírta a térdem a maratont. Nem hiszem, hogy ilyen boldogan értem volna célba a segítsége nélkül! Köszönöm szépen!
Móni
Már közel 16 éve vagyok labdarúgó. Néhány éve lépett fel először fájdalom a csípőm környékén, valamint a derekamban. Az utóbbi időkben ez a fájdalom gyakrabban és erősebben jelentkezett, ezért több orvosi vizsgálaton is voltam, amiken semmit nem tudtak megállapítani.
Károlyról a body.builder.hu-n olvastam először, több videót is láttam róla, amelyekben úgy tűnt, hogy érti a dolgát, így felkerestem. Hamar megállapította, hogy a csípőhorpasz izommal van a probléma. Mindössze három kezelésen vettem részt és teljesen elmúlt a fájdalom. A legközelebbi sérülésemnél biztos, hogy hozzá fordulok először.
K. Mátyás
Lassan 4 éve végzek súlyzós erőedzést, és az utóbbi néhány hónapban a bal lábamban főleg guggoláskor éles fájdalom jelentkezett. Ez a kellemetlenség edzéseimben is hátráltatott, sőt, edzésen kívül is érződött bizonyos mozdulatoknál. Mivel magától egyáltalán nem javult, edzőm javaslatára felkerestem Kareszt. Kicsit tartottam a dologtól, mivel korábban sosem voltam hasonló szakembernél. Félelmem szerencsére teljesen alaptalannak bizonyult. Az első alkalom elején Karesz alaposan kikérdezett (sportmúlt, korábbi sérülések, jelenlegi tünetek, panaszok, stb.). A kezelés alatt végig magyarázta, hogy mit miért csinál, minden kérdésemre alaposan válaszolt. Az első alkalom után már enyhült a fájdalom. Végül összesen háromszor találkoztunk. Azóta minden fájdalom megszűnt és a korábban kellemetlen mozdulatok teljesen komfortosan mennek. Végre edzéseimet is teljes intenzitással tudom végezni. Köszönöm!
T. Gergely
2014 végén kerestem fel Kareszt, ugyanis a korábban szórványosan előforduló gerinc-, és hátfájdalmaim ekkorra már állandósultak. Gyakorlatilag ez azt jelentette, hogy késő délutántól csak akkor nem tapasztaltam fájdalmat, ha feküdtem. Egy gyógytornásszal konzultáltam korábban erről a problémámról és azt mondta, hogy ezzel nem lehet mit csinálni, a gerincem formájával jár és békéljek meg vele. Mivel “szakember” mondta, ezért elfogadtam és tűrtem, legalábbis amíg elviselhető szinten maradt a fájdalom és nem akadályozott a mindennapi életemben. Kareszről a body.builder.hu-n olvastam először és már az első kezelés után jelentősen javult az állapotom, a gerincem egy szakaszán megszűnt a fájdalom, majd 2015 elején egy második kezelést követően szinte teljesen fájdalommentes állapotot ért el. A kezelések során maximális figyelmet kaptam, Karesz nagyon alaposan “diagnosztizál” szóban és fizikailag. Emellett minden segítséget megadott ahhoz, hogy otthon is elvégezhető gyakorlatokkal fenn tudjam tartani a fájdalommentes állapotot. Nem azt tartja szem előtt, hogy minél többször járj kezelésre, hanem a leggyorsabb és legbiztonságosabb utat keresi ahhoz, hogy orvosolja a problémádat.
K. Barnabás

Hanyag tartás okozta derékfájdalom miatt kerestem fel Kareszt, körülbelül három évvel ezelőtt. Már több cikket is olvastam tőle mielőtt először találkoztunk volna, ezekből pedig az jött le, hogy nagyon érti a dolgát, szóval nagy reményekkel kerestem fel.

Nem is okozott csalódást! Mindenek előtt alaposan kikérdezett a panaszaimról, aztán pedig megvizsgált, majd következhetett a kezelés. Már a legelső alkalom során észrevettem, milyen jó hatással tud lenni az emberre a csavargatás, nyújtás, kimozgatás. Közvetlenül a kezelés után, a helyszínen tapasztalható volt a bemerevedett izmok fellazulása,1-2 nap múltán pedig feltűnt, hogy nem fáj már a számítógép előtti ücsörgés. 

Eddig összesen három alkalommal voltam nála, átlagosan körülbelül körülbelül 3/4 éves időközökkel. Az első alkalom volt az egyetlen, amikor azért kerestem fel, mert már nem bírtam tovább az üléskor és ácsorgáskor jelentkező fájdalmat. A Karesz által adott tanácsok nagyban hozzásegítettek ahhoz, hogy sokkal jobban bírjam az órákon való ücsörgést majd pedig az irodai munkát a mindennapokban. 

A másik két alkalommal csak kisebb panaszok miatt látogattam el Kareszhoz, legutóbb körülbelül két hete.A kezelés után még 2-3 napig lehetett érezni a már ismerős izomlázat, de alapvetően sokkal kényelmesebb ülni, mint eddig. Kevésbé érzem merevnek az izmaim, még kézzel megtapogatva is sokkal másabb, lazább a kezelt terület.

Nagyon fontos még megemlíteni azt a maximális figyelmet, amit kap az ember egészen a találkozástól kezdve az elköszönésig. Végig érezni, hogy őszintén érdekli, mi van a pácienssel, ez pedig számomra meghatározó és sokat mondó dolog.

Nagyon jó pont továbbá az is, hogy a fizikai kezelésen túl tanácsokat is kapunk a jövőre nézve, hogy a fájdalommentesség minél tovább megmaradjon.

Összességében én mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani Kareszt, akinek mozgásszervi problémája van. 

Sz. Gábor

Kareszt a következő dolog miatt kerestem fel. Gépészmérnökként CAD designerként dolgozok, ami javarészt számítógép előtt végzett munkából áll. Az évek múlásával azt vetem észre, hogy a nyakam és a vállam egyre merevebb, bizonyos mozdulatokra fájdalom nyilallik belé és huzamosabb monitor nézés után szédülök. Azt gondoltam, hogy a mozgás jót tesz így elkezdtem konditerembe járni. Kis javulást tapasztaltam, de nem igazán akartak elmúlni a tünetek.

Egy véletlen során találkoztam egy csontkováccsal, aki miután megkezelt, jobban éreztem magam, enyhültek a tünetek, így többször is visszamentem kezelésre, de nem éreztem az igazán nagy változást. Ezután egy másik csontkovácsnál is jártam és ott is hasonlókat tapasztaltam.

Ekkor történt, hogy láttam egy riportot Karesszel, ahol is a manuálterápiáról beszélt, ami rögtön felkeltette a figyelmem és be is jelentkeztem hozzá.

Már az első alkalommal is tapasztaltam, hogy a manuálterépia amit Karesz alkalmaz, teljesen más mint a csontkovács kezelés. Elég alaposan kikérdezett a panaszaimról, majd MRI és nyaki ultrahang vizsgálatok elvégzését kérte mielőtt hozzákezdene a tényleges terápiához.

Miután meglettek az eredmények, amik egyébként negatívok lettek elkezdte a tényleges kezelést.

Már ekkor feltűnt, hogy szemben a csontkovács kezelésekkel, amik nekem egy ugyanazon rutin szerint elvégzett mozdulatsornak tűntek Karesz hosszú percekig csak „diagnosztizált” Ezalatt azt értem, hogy a kezével kitapogatja, „megnézi” ,hogy melyik izom, csigolya nincs a helyén és ugyanezt teszi az izmokkal is.

Ami nagyon tetszett egyrészt az a trigger terápia amikor is a becsomósodott izom görcsöket megkereste majd vagy kézi erővel vagy más eszközzel egész egyszerűen kinyomta az izomból. Ez első alkalommal kicsit ijesztő, mert igazi fájdalommal jár, de pár másodperc után eltűntek a csomók és a fájdalom helyett egy fellazult izom állapotot érez az ember.

Ezek után jöttek a csigolya kimozgatások, amik a klasszikus ropogtatós mozdulatok. Ezek is elsőre kicsit furcsák, de amit után tapasztal az ember azt magáért beszél. Sokkal nagyobb tartományban mozog a fejem, nyakam, és ami a lényeg, hogy fájdalom mentesen. A munkám közben Karesz javaslatára nyújtásokat végzek óránként, amit nagyon hasznosnak találok és közösen megbeszéltük, hogy kontroll céllal 5-6 havonta vagy ahogy érzem felkeresem megint,

Egy szó, mint száz Kareszt és a manuálterápiát csak javasolni tudom mindenkinek!

K. Károly
Rosszul végzett konditermi gyakorlat miatt, rettenetesen megfájdult a derekam. 2 hónapon keresztül jártam egyik gyógymasszőrtől a másikig, de nem, hogy javult volna a derékfájásom, hanem odáig fajult, hogy alig bírtam felegyenesedni. A végén gyakorlatilag se ülni, se feküdni nem bírtam. Miután mindenkit körbekérdeztem, hogy kinek van tippje, kihez forduljak, egyik ismerősöm ajánlotta Kareszt. Ha nehezen is, de végül kaptam időpontot:) Karesz egy alapos vizsgálat után részletes összegzést készített az állapotomról, majd kb. 30 perc “csavargatás, nyomogatás, kimozgatás” után végre ki tudtam egyenesedni és az ekkor már 2 és fél hónapja tartó szenvedés szinte teljesen megszűnt. Mikor megkérdeztem Kareszt mikor kell jönnöm a következő kezelésre, csak annyit mondott, hogy nem kell készen vagyunk. Ez nagyon meglepett, mert ekkor még azért nem múlt el 100%-ban a fájdalom, de azt mondta, hogy másnapra biztosan megszűnik a fájdalom. Így lett! Sokféle masszőrnél jártam már korábban (manuálterapeutánál még soha), de ilyen rövid idő alatt még egyszer sem sikerült végleges javulást elérni. Nagyon hálás vagyok, tiszta szívemből ajánlom Kareszt bárkinek, aki hasonló cipőben jár és nem szeretné hetekig, hónapokig húzni a “kínlódást”. Bármit is jelentsen a manuális terápia, egy biztos: segít, bár abban is biztos vagyok, hogy ehhez kell Karesz is… KÖSZÖNÖM!
E. János
Kareszt teniszkönyök miatt jelentkezett erős könyökfájdalommal kerestem meg, miután a fájdalom hetek után sem múlt el, a sportorvos pedig a pihentetésre tett javaslaton túlmenően semmilyen érdemi segítséget nem tudott nyújtani. A fájdalom az élet minden területén nagyon zavart, már a legkisebb megerőltetéssel járó mozgásokban is akadályozott, nem beszélve arról, hogy a súlyzós edzést majdhogynem teljesen lehetetlenné tette. Karesz a megbeszélt időben fogadott, az első vizsgálatot megelőzően komolyan és részletesen kikérdezett, majd alaposan megvizsgált, és nyomban kiderítette a fájdalom okát. Az első alkalommal alkalmazott fogásai nyomban enyhítették a fájdalmakat, az általa javasolt, otthon végezhető mozdulatsorok pedig még tovább csökkentették. Óriási segítség volt, hogy az edzéseket nem kellett abbahagynom, hanem a Karesz által mutatott, speciális tartásokkal kivitelezett gyakorlatokkal folytatni tudtam. Ezt követően kb. három alkalommal találkoztunk még, amelyek során lökéshullám terápiát alkalmazott illetve tape-t helyezett fel, ezáltal pedig nagyon hamar elértem a teljes gyógyulást, és azóta is tünetmentesen élek, az edzéseket pedig fájdalommentesen, teljes értékűen tudom végezni. Nagyon örülök, hogy felkerestem Kareszt, személyében egy nagyon jó szakembert, egyúttal egy készséges, segítőkész és figyelmes sporttársat ismertem meg.
K. Márton
25 éve vagyok erőemelő, 8 éve nemzetközi szinten is versenyzem. Kareszhez azért mentem, mert makacsul maradt egy gyulladásos fájdalom a combomban. Nyilván nem ő volt az első lépés, hiszen 25 év alatt az ember rengeteget tanul a sérülésekről, és hogyan lábaljunk ki belőle. De ez makacs dolog volt, és nem múlt. Karesszel egy foglalkozás alatt enyhíteni tudtuk, majd az általa mutatott nyújtásokkal végleg szűnőben van a probléma. Ennél komolyabb eredményt nem is bírtam elképzelni. Karesz alapos előzetes terepfelmérése nagyon szimpatikus volt, és mutatta, hogy mennyire az egyénre szabja a kezeléseket, nem pedig futószalagon végzi őket. Bátran merem ajánlani sporttársaknak!
F. Miklós
Szia Karesz! Írok egy kis helyzetjelentést. Ahogy elmentem tőled semmi fájdalmam nem volt pedig hetek óta fájt a derekam. Letudtam egy találkozót is, sántikálás nélkül.  Aztán úgy volt, ahogy mondtad a kocsiban egy kicsit még kellemetlen volt, de miután hazaértem semmi gond, éjszaka sem ébredtem fel, hogy fáj, mint korábban. Ma reggel egy kicsit még fájt, de feleannyira, mint szokott. Letudtam egy lábedzést már, guggolást nélkül, de mélyre beengedett lábtolás kis súllyal, combfeszítő gép, combhajlító, ülő vádli gond nélkül ment odafigyelve, kontrolláltan. Most utánna sem érzek fájdalmat. Ma már megemeltem egy kicsit a kajában a szénhidrátot, megpróbálom egy kicsit összeszedni magam, ahogy javasoltad. Ne kiabáljuk el, de úgy tűnik sikerült helyrehoznod, nagyon köszönöm! Ajánlani foglak az ismerősöknek, akik hasonló problémákkal szenvednek!
R. Máté
Hobbiként már 6 éve foglalkozok erőemeléssel és erős emberrel, és erről nem szerettem volna lemondani, azonban már körülbelül 3 éve egyre jobban fáj a hátam. Próbálkoztam én sok dologgal, masszőr, SMR henger, nyújtás meg amit csak lehet, de sajnos mindegyik csak ideig-óráig csillapította a fájdalmat, de egyik sem szüntette meg. Bátyám ajánlotta Kareszt, akinél ő könyök és térd fájdalommal jelentkezett, amivel ő már 1 éve küzdött, de egy konzultáció után a megbeszéltek betartásával 1-2 hónap után jelentős mértékben enyhült, illetve megszűnt a panasz. Én 1 hónapja voltam Karesznál, aki egy gyors kikérdezés után szemrevételezte a hibás területet. Sajnos mint kiderült nincs meg a gerincemnek a megfelelő görbülete, ami azt okozza, hogy lényegében soha nem tud pihenni a hátam, ezért is fáj szinte állandóan. Ezután ajánlotta, hogy vegyek – és helyben ki is próbáltam – a gerincpárnát, amit azóta is mindennap amikor csak tudok használok. Ezenkívül még a kezelés része volt, hogy megkínzott – értsd: megszaggatott, csavargatott, ropogtatott, kimozgatott – és már ezután jelentősen éreztem a változást, szinte új távlatok nyíltak meg a gerinc szakaszom mozgásában. Azóta eltelt 1 hónap, naponta használom amit mondott, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a hétköznapokban már szinte észre sem veszem a hátfájást, mert szinte nincs (eddigi 7-es fájdalmam 1-2-re csökkent). Edzés közben ami jelentkezik, azonnal el is múlik, de az a hasogató, görcsös hátfájdalom, ami egy-egy felhúzás után percekig a földre kényszerített már nincs. Remélem még pár alkalom, és örökké búcsút mondhatok neki. Végére még annyit, hogy csak pozitívakat tudok mondani, az egész kezelésről, Karesz személyiségéről, mindenkinek ajánlani tudom, tényleg az ember gondjával foglalkozik. Bátran ajánlom mindenkinek!
M. Máté
Közel egy éves szenvedés után eljutottam arra a pontra, amikor nem voltam hajlandó tovább eltűrni, hogy a golfkönyök megkeseríti a mindennapjaimat. Nem voltam hajlandó elfogadni, hogy nincs mas megoldás mint műtét és gyógyszerek. Keresésbe kezdtem így találtam rá a gyogyfogas.hu-ra és kértem időpontot lökéshullám terápiára. Életem egyik legjobb döntése volt! Összesen négy alkalom kellett a teljes gyógyuláshoz. Károly kiváló szakember mindemellett pedig kedves és segítőkész. Bátran ajánlom mindenkinek legyen szó bármilyen mozgásszervi panaszról!
M. Melinda
Üdvözlöm! Azért írok, mert szeretném elmondani szinte teljesen rendbe jött a vállam, ezért nem is jelentkeztem már be. Fokozatosan egyre jobb lett, persze a tornát nem hagytam abba. Köszönöm a munkáját, megérte a sok fájdalmat. Igaz sok idő telt el azóta, de jobb később, mint soha. Nekem is fontos a szakmámban a visszajelzés.
R-né
2017-re már olyan erős vállfájdalmam volt a jobb vállamban, hogy komolyan hátráltatta a fekvenyomó edzéseket.
Júliusban kerestem fel Károlyt, több ajánlás alapján. Az első időpontegyeztetés kicsit döcögősre sikerült, de egyáltalán nem bánom, hogy őt választottam. Az első alkalmon esedékes vizsgálaton kiderült, hogy a lapockáim olyan kötöttek, hogy nem is mozogtak együtt a karommal. Összesen 6 alkalmat voltam kezelésen, ezalatt elértük, hogy a lapockáim mozognak, és a vállfájdalom is szinte teljesen megszűnt. Ennek köszönhetően az akkori 190 kg-on megrekedt fekvenyomás maxom, mára 210 kg-ig fejlődött. Lassan 1 év elteltével is tünetmentes vagyok, emiatt nagyon hálás vagyok.
Dávid